Meistä

Arvo Kokkonen Oy on kala-alan pioneeri, joka tuo uusimmat ja herkullisimmat trendit suomalaisille lautasille myös tulevaisuudessa.

Tarinamme alkoi jo 1970-luvulla, kun kansainväliset vaikutteet alkoivat hiipiä mukaan suomalaisten ruokalistoille. Ensimmäinen suurempi etninen ruokabuumi olivat pizzat, joiden täytteeksi kaivattiin tuon ajan mittapuulla harvinaisia aineksia, kuten katkarapuja ja sinisimpukoita. Niiden maahantuonnista innostui Arvo Kokkonen, joka perusti vuonna 1979 nimeään kantavan yrityksen Vantaalle yhdessä vaimonsa Pirkon kanssa.

Kestävän kehityksen kalakauppaa jo yli 40 vuoden kokemuksella

Neljänkymmenen vuoden aikaan toiminta on kokenut melkoista laajentumista ja katkaravut ovat saaneet seurakseen mitä eksoottisempia lajikkeita, joista on paljon muuhunkin kuin vain pelkästään pizzojen täytteeksi. Olemme edelleen perheyritys, jonka toimintaa jatkavat Arvon ja Pirkon pojat Marko ja Jari. Ennakkoluulottomuus on meille yhtä tärkeää kuin se oli vuonna 1979 – lisäksi pidämme suuressa arvossa ekologisuutta ja alan vastuunkantoa.

Tärkeä tekijä laadun takaamisessa on taitava henkilökuntanne niin myynnin kuin tuotannon puolella. Palveluksessamme on noin 30 kala-alan ammattilaista, joista jokaisella on vankkaa ja monipuolista osaamista. Joukostamme löytyy keittiömestareita, sushikokkeja, kalamestareita ja intohimoisia kalaharrastajia.

Vuonna 2009 laajennetuissa ja modernisoidussa rakennuksessa meillä on 2500 m²:n tuotantotilat, 3000 m³:n pakastevarasto ja 1500 m³:n tuorevarasto. Toimitamme laatutuotteitamme ympäri maata kylmäketjun katkeamatta. Lisäksi palvelemme myös kuluttajapuolen asiakkaitamme Vaaralassa sijaitsevassa Merenherkkumyymälässämme – tervetuloa ostoksille!

Muutamia merkkipaaluja vuosien varrelta

  • 1979: Arvo Kokkonen aloittaa katkarapujen maahantuonnin
  • 1983: Yritys muuttaa suurempiin tiloihin Helsingin Tattarisuolle
  • 1986: Elävät hummerit ja osterit otetaan mukaan valikoimaan
  • 1994: Muutto uusiin tiloihin Vaaralaan, mikä mahdollistaa tuorekalojen käsittelyn laajemmin
  • 1995: EU-jäsenyys mahdollistaa valikoiman laajentamisen entisestään
  • 2001: Vaaralassa aloitetaan sushien valmistus
  • 2006: Toiminnan linjaksi vastuullisuus ja kestävän kalastuksen edistäminen
  • 2008: Yrityksessä tapahtuu sukupolvenvaihdos
  • 2010: MSC-sertifikaatti
  • 2011: Friend of the Sea -sertifikaatti
  • 2012: Luomu-sertifikaatti
  • 2013: ASC-sertifikaatti ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä
  • 2015: Merenherkkumyymälälle Rotisseurs-kilvet
  • 2015: Nurmeksen Kala Oy liittyy osaksi yritystä